Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mzdy v liberecké nemocnici rostou opět nad rámec úhradové vyhlášky

Zhruba pětitisícový nárůst mezd u sester, fyzioterapeutů či laboratorních pracovníků, čtyřtisícový u záchranářů nebo radiodiagnostických asistentů a sedmitisícový u lékařů. Takový je rozdíl mezi průměrnými loňskými mzdami zaměstnanců Krajské nemocnice Liberec, a.s. a těmi letošními. K jejich růstu došlo výrazně nad rámec politicky stanovený úhradovou vyhláškou, a to díky ziskovému hospodaření největší krajské nemocnice a přístupu jejího vedení, pro které je maximální možný růst mezd jednou z priorit.

„Naše nemocnice plní smluvní počet výkonů vyplývající ze smluv se zdravotními pojišťovnami, a přesto jsme opět dokázali do mzdových prostředků vložit více financí, než bylo nutné. Navíc nejsou na úkor investic a i po těchto rozhodnutích KNL a.s. má ziskové hospodaření v řádech několika desítek Mil Kč, což se zřejmě projeví po skončení roku v dalším zvýšení mezd formou odměn nebo rozhodnutím o dalších investicích. Cílem činnosti naší nemocnice není tvorba zisku, ale ziskové hospodaření umožňuje právě motivaci zaměstnanců a každoroční investice z vlastních zdrojů za více než 150 Mil Kč “ říká generální ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný.

Díky nastavené mzdové politice a vlastnímu propracovanému motivačnímu systému se liberecká nemocnice nepotýká s tak dramatickým nedostatkem personálu, jako je tomu v jiných podobných zdravotnických zařízeních napříč celé ČR.

„U nás klademe na maximální možný růst mezd dlouhodobě velký důraz, což se odráží nejenom na nadprůměrných mzdách v porovnání s jinými nemocnicemi, ale také na poměrně stabilní personální situaci. Byť s mírným nedostatkem právě zdravotních sester se rovněž potýkáme, který ale vyplývá z přesunu náročné péče do Liberce, protože počet zdravotních sester máme již několik let zhruba shodný. Na druhou stranu se nám ovšem trvale daří navyšovat počet lékařů, což v České republice není obvyklé,“ potvrzuje Luděk Nečesaný.

Tisková zpráva

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Luděk Nečesaný, mzda, nemocnice, investice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mzdy v liberecké nemocnici rostou opět nad rámec úhradové vyhlášky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.