Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj založil s českolipskou a libereckou nemocnicí superalianci. Budou vzájemně spolupracovat

Spolupráce při nákupu zdravotnického materiálu, ve vztahu k pojišťovnám nebo na úrovni lékařů. K tomu se podpisem zavázali představitelé Libereckého kraje a liberecké a českolipské nemocnice. Vzniká tak takzvaná Superaliance nemocnic.

Právě superaliance nastavuje pravidla pro řízení jejich strategických oblastí. „Memorandum dává jasnou právní a závaznou formu nutné spolupráce. Klademe velký důraz na medicínskou úroveň, ale i obchodní politiku. Superaliance je totiž prvním krokem k předpokládanému vzniku holdingu nemocnic. Zatím vnímám snahu všech zúčastněných spolupracovat,“ řekl Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví, který zastupuje Liberecký kraj ve vytvořené Superalianci.

Podle hejtmana by měla aliance zlepší komunikaci mezi nemocnicemi. „Je potřeba si uvědomit, že hlavním smyslem je zkvalitnění péče o pacienty,“ uvedl Martin Půta.

Superalianci už krajské zastupitelstvo schválilo v červnu. K podpisu ale došlo až teď, protože aliancí si nebyl jistý Liberec. K jejímu schválení tak došlo až na valné hromadě nemocnice v říjnu. „Neformálně jsme proto zahájili činnost už v červenci. Po slavnostním podpisu povedeme již oficiální jednání,“ dodal Sobotka.

Budoucí ředitel liberecké nemocnice Richard Lukáš si spolupráci chválí. „Superaliance je nezbytným nástrojem k nastavení funkčního soužití našich nemocnic,“ řekl.

Autoři | Foto KNL

Štítky KNL, Nemocnice Liberec, Česká Lípa, Liberecký kraj, nemocnice, Krajská nemocnice Liberec, Přemysl Sobotka, Martin Půta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj založil s českolipskou a libereckou nemocnicí superalianci. Budou vzájemně spolupracovat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.