Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Modernizace psychiatrie liberecké nemocnice začne na jaře

Rekonstrukce a rozšíření prostor pro oddělení psychiatrie Krajské nemocnice Liberec za bezmála 150 milionů korun začne na jaře příštího roku. Projekt je rozdělený na dvě etapy. Primář psychiatrie Jaromír Hons předpokládá, že vše by se mělo stihnout nejdéle do léta 2020. Psychiatrická péče o pacienty s duševními chorobami zůstane podle primáře zachována i během modernizace.

Oddělení liberecké nemocnice je v Libereckém kraji jediné lůžkové zařízení poskytující akutní psychiatrickou péči. Ambulancemi v Liberci projde podle Honse ročně 4500 pacientů a zhruba 600 jich musí být hospitalizováno. V první fázi se bude nejprve rok až rok a půl rekonstruovat nevyužívaná budova bývalého plicního oddělení. "Budou tam zřízeny jednak stacionáře, tak i ambulance, a to jak všeobecná psychiatrická, tak i specializované poradny," uvedl Hons.

V druhé etapě se bude opravovat současná budova psychiatrie, což si podle primáře vyžádá dočasné přestěhování akutní péče na kožní oddělení. "Budeme tam mít skoro stejnou kapacitu, jako máme teď, ale bude to provizorium," uvedl Hons. Modernizace budovy psychiatrie umožní navýšit počet lůžek ze současných 51 míst na 58 a zároveň zlepšit komfort ubytování pro pacienty. "Pacienti už nebudou na vícelůžkových pokojích, které nemají sociální zařízení. Budou mít dvoulůžkové pokoje vybavené podle standardu skoro hotelového. Bude to samozřejmě přizpůsobeno s ohledem na charakter jednotlivých stanic. Izolační pokoje budou jednolůžkové," dodal primář.

Liberecká nemocnice je jednou z osmi v zemi, které získaly evropskou dotaci na modernizaci psychiatrie. Celkem se mezi nemocnice rozdělí přes 1,5 miliardy korun.

Štítky Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Luděk Nečesaný, nemocnice, rekonstrukce, psychiatrie, pacient, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace psychiatrie liberecké nemocnice začne na jaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.