Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice v České Lípě plánuje příští rok investice za 70 milionů

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa plánuje pro příští rok investice zhruba za 60 až 70 milionů korun, velkou část zaplatí Evropská unie z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). K největším akcím patří modernizace dialýzy, nemocnice by už v prvním čtvrtletí měla nakoupit nové moderní postele a některá oddělení čeká velké stěhování.

Na šest projektů získala druhá největší nemocnice v Libereckém kraji 157 milionů korun, realizovat je bude postupně. K největším akcím patří pořízení magnetické rezonance, které si vyžádá i stavební úpravy v budově nemocnice.

„Už kvůli tomu stěhujeme centrální šatny a měníme místo centrální ústředny," řekl ředitel nemocnice Pavel Marek. Rozšiřují se také parkovací plochy v areálu nemocnice. „V tuto chvíli jsme přidali nějakých 60 míst a chceme v tom pokračovat," doplnil.

Velké stěhování čeká v prvním pololetí některá oddělení. „Říkáme tomu kulový blesk, týká se přesunu pracovišť porodnického, gynekologického, sociálních lůžek a rehabilitace tak, aby byly optimálně rozloženy i z hlediska vnitřní zdravotnické logistiky," popsal chystané změny ředitel nemocnice.

Zlepšit by se podle něj měly podmínky třeba na novorozeneckém oddělení. „Maminky s dětmi, které hned nemohou jít domů, tam tráví často i celý měsíc, tak je potřeba, aby to odpovídalo kultuře 21. století," dodal.

Nemocnice v České Lípě je druhým největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Se svými 488 lůžky slouží pro spádovou oblast se 120 tisíci a v létě až 150 tisíci obyvateli. Jiná nemocnice na Českolipsku není. Zařízení zaměstnává zhruba 840 lidí, z toho je 112 lékařů a asi 450 sester.

Loni tam bylo hospitalizováno téměř 18 tisíc pacientů, dalších 284 tisíc lidí prošlo ambulancemi. Kraj do nemocnice v posledních letech masivně investuje - na 126 milionů korun přišlo zateplení budovy, dalších 90 milionů stála modernizace energetiky.

Nemocnice připravuje také modernizaci operačních sálů, rekonstrukci podle Marka nutně potřebují vnitřní inženýrské sítě a vzduchotechnika.

Autoři | Foto Nemocnice Česká Lípa

Štítky nemocnice, Česká Lípa, investice, Evropská unie, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Pavel Marek, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v České Lípě plánuje příští rok investice za 70 milionů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.