Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prvním narozeným dítětem roku v kraji je holčička z Jablonného. Narodila se 11 minut po půlnoci

První dítě v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v České Lípě. Malá Nela Palusková přišla na svět 11 minut po půlnoci. Zdravá holčička váží 3545 gramů a měří 51 cm. Ona i její maminka Erika Sprengerová z Jablonného v Podještědí jsou zdravé.

První chlapec nového roku v Libereckém kraji se narodil v 06:25 v Krajské nemocnici Liberec. „Malý Tomáš váží 3580 gramů a měří 51 cm," sdělil mluvčí nemocnice Václav Řičář.

O půl hodiny později se další chlapeček narodil v Jablonci nad Nisou a první dítě v letošním roce už mají i v nemocnici v Jilemnici. „První holčička a také chlapec narození v Libereckém kraji v roce 2018 dostanou od hejtmana Martina Půty jako tradičně zlatý řetízek s přívěskem se znamením kozoroha," řekla mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná. Rodičům předá také peněžitý dar 5000 korun a dětskou kosmetiku.

Loni si kraj na první miminko počkal. První dítě roku 2017 přišlo na svět až v 02:45 v Jilemnici. Byla jím také holčička - Luisa. Vážila 3,455 kilogramu a měřila 51 centimetrů.

V ostatních porodnicích v Liberci, České Lípě a Jablonci tehdy ještě v 9 hodin na první miminka nového roku čekali.

Autoři | Foto KNL

Štítky Nemocnice, porodnice, Liberec, Česká Lípa, Jablonné v Podještědí, nový rok, Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním narozeným dítětem roku v kraji je holčička z Jablonného. Narodila se 11 minut po půlnoci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.