Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnost na Liberecku je na prahu epidemie. Nejvíce jsou nemocné malé děti

V Libereckém kraji za poslední týden mírně ubylo lidí s infekcí dýchacích cest. Nemocnost klesla o 5,6 procenta a na 100 tisíc obyvatel připadá 1420 nemocných. Nejvíce jich je mezi dětmi do pěti let. Aktuální údaje zveřejnila na svém webu Krajská hygienická stanice v Liberci.

Podle hygieniků zatím v Libereckém kraji epidemie nenastala. Nejhorší situace je v okrese Liberec, kde nemocnost zůstává okolo epidemického prahu. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel hygienici evidují 1760 nemocných.

Virus chřipky byl v kraji laboratorně prokázán u pěti pacientů. Pokračuje mírný nárůst onemocnění podobných chřipce. Hygienici tak předpokládají, že na nemocnosti se nadále podílejí především nechřipkové viry.

Onemocnění u žádného z pacientů zatím nemělo závažnější průběh.

V republikovém měřítku nemocnost za poslední týden stoupla o 10,3 procenta, zůstává ale pod úrovní Libereckého kraje. V přepočtu na 100.000 obyvatel připadá v celé zemi 1224 nemocných.

Při minulé chřipkové sezoně od podzimu 2016 do jara 2017 zemřeli v Libereckém kraji v souvislosti s chřipkou čtyři lidé. Ani u jednoho nebyla příčinou úmrtí, ale zhoršila jejich základní onemocnění.

Závažný průběh mělo onemocnění chřipkou u deseti lidí. Laboratorně byla chřipka potvrzena u 159 lidí. Dominoval virus typu A, který byl zjištěn ve 157 případech.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemoc, chřipka, epidemie, Liberec, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnost na Liberecku je na prahu epidemie. Nejvíce jsou nemocné malé děti  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.