Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice na některých odděleních vyhlásila zákaz návštěv. Nemocných stále přibývá

Krajská nemocnice Liberec vyhlásila v pondělí zákaz návštěv na několika odděleních. Důvodem je stále se zvyšující počet nemocných respiračními chorobami. V Libereckém kraji se za týden zvýšil o pětadvacet procent.

Zákaz se vztahuje na Jednotky intenzivní péče, oddělení ARO, Porodnickém oddělení, Dětské oddělení, Oddělení dětské psychiatrie, Centrum následné péče a Komplexní onkologické centrum. Pro návštěvníky jsou uzavřena také Oddělení následné péče a ARO oddělení v Nemocnici Turnov.

„Ostatní oddělení v tuto chvíli zvažují preventivní protiepidemická opatření,“ řekl mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Podle informací od Krajské hygienické stanice Libereckého kraje nemocnost akutními respiračními infekcemi v uplynulém týdnu v Libereckém kraji stoupla o 25 procent, nejvýznamněji pak v okrese Jablonec nad Nisou a to o 63,4 procenta.

V okresech Jablonec nad Nisou a Liberec je nemocnost nad epidemickým prahem s největším počtem nemocných ve věku do 14 let. „Situace je hodnocena jako počínající chřipková epidemie lokálního charakteru ve dvou okresech kraje,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto KNL

Štítky KNL, Liberec, nemocnice, chřipka, epidemie, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Krajská hygienická stanice, Jablonec nad Nisou, Turnov, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice na některých odděleních vyhlásila zákaz návštěv. Nemocných stále přibývá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.