Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chřipková epidemie zasáhla celý Liberecký kraj

Chřipková epidemie zasáhla celý Liberecký kraj. Od minulého týdne nemocnost stoupla o 21,1 procenta a na 100 tisíc obyvatel připadá 2151 nemocných s akutními respiračními infekcemi. O epidemii se hovoří tehdy, kdy se počet pacientů pohybuje mezi 1600 až 1800 nemocnými na 100 tisíc lidí. Některé nemocnice a domovy důchodců už zakázaly návštěvy.

"Nemocnost ve všech okresech přesáhla epidemický práh," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Nejnižší je na Českolipsku s 1907 případy na 100 tisíc obyvatel a nejvyšší na Liberecku s 2256 případy. V průměru za celou republiku je 1722 nemocných na 100 tisíc obyvatel, nemocnost v zemi tak stoupla o 18,3 procenta.

V Libereckém kraji zatím převažuje virus chřipky B, která má podle Balašové mírnější projevy. "Neevidujeme závažné průběhy onemocnění," dodala mluvčí. V tomto týdnu byl dvanáctkrát laboratorně prokázán virus chřipky B a jednou virus chřipky A. "Dále pokračuje nárůst nemocnosti u chřipce podobných onemocnění," uvedla Balašová. Nejvyšší nemocnost je mezi dětmi do pěti let.

Dočasný zákaz návštěv kvůli chřipkové epidemii vyhlásila v tomto týdnu Krajská nemocnice v Liberci pro některá oddělení v Liberci a Turnově. Zákaz platí v Liberci pro jednotky intenzivní péče, oddělení ARO, porodnické a dětské oddělení, dětskou psychiatrii, centrum následné péče a onkologické centrum. V Turnově návštěvy nesmí na dvě oddělení, ARO a následné péče. Zákaz návštěv platí také v domovech důchodců v Turnově na Semilsku a Českém Dubu na Liberecku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, Liberecký kraj, chřipka, nemoc, epidemie, návštěva, Krajská hygienická stanice, Turnov, okres Česká Lípa, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie zasáhla celý Liberecký kraj  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.