Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Liberecká nemocnice rozšířila a modernizovala rehabilitaci

Krajská nemocnice Liberec investovala do modernizace a rozšíření rehabilitačního oddělení, které už potřebám největší nemocnice v Libereckém kraji nestačilo. Prostory vznikly nad přístavbou připravenou pro novou magnetickou rezonanci. Nová budova stála necelých 20 milionů korun, na dalších pět milionů přišla výměna centrálního rozvodu chladu včetně rozvodů na střeše pavilonu.

Liberecká nemocnice získala loni 157 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) na pořízení nových přístrojů. Největší investicí bude právě magnetická rezonance, která včetně stavebních úprav přijde na bezmála 60 milionů korun. Pro pacienty by se měla zkrátit čekací lhůta na vyšetření, která se dnes pohybuje kolem osmi až 12 týdnů. Moderní přístroj také zrychlí a zpřesní diagnostiku. Díky o deset centimetrů většímu otvoru bude možné přístrojem vyšetřit i obézní pacienty vážící více než 140 kilogramů.

Právě na budově pro novou rezonanci bylo přistavěno patro pro rozšíření rehabilitace. "Byla to neopakovatelná šance, jak vypomoci rehabilitačnímu oddělení k tolik potřebnému rozvoji," doplnil generální ředitel nemocnice Richard Lukáš. Zařízení musí podle něj investovat do svého rozvoje napříč odděleními. "Jeden krásný pavilon Centra urgentní medicíny požadavky moderní medicíny bohužel nevyřeší. My se musíme posouvat kupředu jako celek," dodal generální ředitel nemocnice. Nové prostory zjednoduší život zdravotnickému personálu, který nebude muset pacienty složitě převážet po budově, ale i samotným pacientům.

"Rehabilitační péče se díky novým prostorům centralizuje. Na jedno místo se nám podařilo soustředit jak ambulantní, tak lůžkovou péči. Tu totiž poskytujeme nejenom pacientům hospitalizovaným na našich sedmnácti lůžkách, ale všem pacientům z Pavilonu interních oborů. Personál tak ušetří čas, který může věnovat vlastní rehabilitaci pacientů," doplnil primář rehabilitace Libor Kučera. Rehabilitace podle něj znovu získala prostor, o který v minulých letech přišla s rozšiřováním jiných oddělení.

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Richard Lukáš, rehabilitace, pacient, nemocnice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberecká nemocnice rozšířila a modernizovala rehabilitaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.