Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chřipková epidemie v Libereckém kraji trvá, nemocných zas přibylo

Chřipková epidemie v Libereckém kraji trvá, nemocných zase přibylo. Na 100 tisíc obyvatel připadá 2945 nemocných s akutními respiračními infekcemi, což je o 4,4 procenta víc než před týdnem. Ve všech okresech překračuje nemocnost epidemický práh, nejvyšší dlouhodobě zůstává na Liberecku. Nejvíce nemocných je v dětských věkových kategoriích do 14 let.

Nemocných s akutními respiračními infekcemi přibylo od minulého týdne v celé zemi, i když jen nepatrně. Na 100 tisíc obyvatel je v ČR 1954 případů, což je jen o půl procenta víc než před týdnem. "Očkování proti chřipce v současné době již nedoporučujeme," doplnila mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

Nemocných od minulého týdne přibylo ve všech okresech Libereckého kraje. Nejvíc pacientů je na Liberecku, kde na 100.000 obyvatel připadá 3493 nemocných, o 1,1 procenta víc než před týdnem. Největší růst počtu nemocných zaznamenali lékaři na Jablonecku, kde nemocnost stoupla od minulého týdne o 16,4 procenta a na 100.000 obyvatel tam připadá 3084 pacientů s respiračními či chřipkovými onemocněními. Na dvojnásobek tam vzrostla nemocnost u seniorů nad 60 let, o 30 procent víc nemocných je podle Balašové mezi dětmi do pěti let.

"V tomto týdnu byl u 26 nemocných prokázán virus chřipky typu B a u jednoho nemocného virus chřipky A. Od začátku chřipkové sezony už byla chřipka prokázána u stovky nemocných z toho 91 případů bylo typu B a devět typu A. Stále registrujeme významně vysoké hodnoty u chřipce podobných onemocnění. Evidujeme i jeden závažný průběh onemocnění vyžadující intenzivní zdravotnickou péči," dodala Balašová.

Ve všech nemocnicích v kraji a některých domovech pro seniory dál platí zákaz návštěv. "Vzhledem k vývoji nemocnosti zůstane zákaz v platnosti ještě minimálně celý příští týden," řekla dnes mluvčí Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa Kateřina Amrichová. Všechna lůžková oddělení jsou tam pro návštěvy uzavřena od 5. února.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, chřipka, nemoc, Krajská hygienická stanice, Česko, Liberec, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie v Libereckém kraji trvá, nemocných zas přibylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.