Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chřipková epidemie v Libereckém kraji trvá, nemocných ale ubylo

Chřipková epidemie v Libereckém kraji pokračuje, i když nemocných od minulého týdne ubylo. Na 100 tisíc obyvatel připadá 2783 nemocných s akutními respiračními infekcemi, což je o 5,5 procenta méně než před týdnem. Ve všech okresech stále překračuje nemocnost epidemický práh, nejvyšší zůstává na Liberecku.

V Česku od minulého týdne nemocných s akutními respiračními infekcemi opět přibylo. Na 100 tisíc obyvatel je v ČR 1984 případů, což je o 1,5 procenta více než před týdnem.

V Libereckém kraji byly tento týden jarní prázdniny, přesto na Liberecku nemocných přibylo. Aktuálně v okrese na 100 tisíc lidí připadá 3684 nemocných, což je o 5,5 procenta více než před týdnem. V ostatních okresech nemocnost podle Harmana klesla. "Nejvýrazněji na Jablonecku o 22,5 procenta, stále tam ale na 100 tisíc lidí připadá 2398 nemocných," řekl zástupce ředitelky protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Liberci Jaroslav Harman.

Záchytů chřipky bylo podle Harmana v tomto týdnu hodně. "U 50 nemocných byl v tomto týdnu prokázán virus chřipky typu B a u devíti nemocných virus chřipky A. Od začátku chřipkové sezony už byla chřipka prokázána u 159 nemocných, z toho 141 případů bylo typu B a 18 typu A," dodal. Žádný závažný případ průběhu onemocnění vyžadující intenzivní zdravotnickou péči v tomto týdnu lékaři nezaznamenali.

Ve všech nemocnicích v kraji a některých domovech pro seniory dál platí zákaz návštěv.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, chřipka, nemoc, Česko, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, okres Jablonec nad Nisou, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie v Libereckém kraji trvá, nemocných ale ubylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.