Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chřipková epidemie v Libereckém kraji skončila

Chřipková epidemie v Libereckém kraji skončila. Pod epidemickým prahem jsou už všechny okresy, tedy i Liberecko. Na 100 tisíc obyvatel v kraji je nyní 1173 nemocných s akutními respiračními chorobami.

"Příznivý vývoj v nemocnosti akutními respiračními infekcemi považuji za konec chřipkové epidemie a návrat k očekávaným sezonním hodnotám," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. O epidemii se mluví, pohybuje-li se počet pacientů mezi 1600 až 1800 nemocnými na 100 tisíc lidí. V Libereckém kraji už neplatí zákaz návštěv kvůli chřipce v žádném zdravotnickém zařízení.

Za poslední týden nemocnost v Libereckém kraji poklesla o 23,9 procenta. Výrazný úbytek nastal i v republikovém měřítku. Na 100 tisíc obyvatel připadá v zemi 908 případů, což je o 14,3 procenta méně než před týdnem.

Od začátku chřipkové sezóny hygienici evidují v Libereckém kraji 336 laboratorně prokázaných případů chřipky. Z toho ve 267 případech šlo o virus typu B, ostatní nemocní měli typ A. "Evidujeme 13 závažných případů vyžadujících intenzivní zdravotnickou péči a osm úmrtí v souvislosti s nákazou virem chřipky," dodala Balašová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, chřipka, epidemie, nemocnice, návštěvy, KHSLK, hygiena, Zuzana Balašová, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie v Libereckém kraji skončila  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.