Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nový nemocniční pavilon v Jablonci? Výstavba začala

V Jablonci nad Nisou byla ve středu 16. května zahájena stavba pavilonu intenzivní medicíny v areálu nemocnice, která bude trvat sedmnáct měsíců. Pavilon vyjde na sto padesát a půl milionu korun. Zakázku vyhrála firma Metrostav.

Symbolickým poklepáním na základní kámen vznikající stavby, byl zahájen projekt, který je současně největší investiční akcí města letošího i příštího roku. „Pod dvou letech příprav a čekání na dotační peníze městští zastupitelé rozhodli, že nemocniční pavilon město vybuduje i bez využití dotace ze státního rozpočtu,“ sdělila tisková mluvčí Jablonce nad Nisou Markéta Hozová.

Jablonec žádal o dotaci ministerstvo zdravotnictví a počítal s částkou padesáti milionů korun. „Z ministerstva ale přišla vloni informace, že není možné s účastí státního rozpočtu 2017 počítat,“ dodala mluvčí. Jablonečtí zastupitelé v naprosté většině, na svém mimořádném jednání v srpnu minulého roku, projevili zájem o financování stavby pavilonu z rozpočtu města.

Náměstek primátora Miloš Vele dodal: „Jablonecká nemocnice je jednou z páteřních nemocnic Libereckého kraje. Její ekonomické i odborné výsledky jsou výborné.“ Současně s tímto výrokem uvedl, že nemocnice je významným poskytovatelem pracovních pozic a povinností města je podporovat její rozvoj.

Aby nebyl ohrožen každodenní provoz nemocnice, bude budování nové nemocniční části o něco náročnější. „Stavební práce v areálu budou mít vliv na zvýšenou prašnost a hluk, které se především dotknou se stavbou sousedícího pavilonu B, ale připravujeme opatření, která tyto důsledky zmírní,“ okomentovala situaci mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

Jisté omezení ale výstavbu nového bloku stejně nemine. „Z bezpečnostních a provozních důvodů nebude možné po celou dobu stavby procházet po stezce pro pěší v zadní části areálu nemocnice, vedle Hřbitovní ulice,“ dodala mluvčí nemocnice.

Foto Michal Vele

Štítky Jablonec nad Nisou, nemocnice, pavilon, Metrostav, Miloš Vele, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový nemocniční pavilon v Jablonci? Výstavba začala  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.