Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Večerní zubní pohotovost bude v Liberci i v příštích dvou letech

Krajští radní schválili provoz večerní zubní pohotovosti i v dalších dvou letech. Provozovat ji bude i nadále společnost Liberecká dentální. Kraj za službu zaplatí téměř dva a čtvrt milionu korun. Fungovat bude od šesti do deseti hodin večer a funguje ve čtvrtém patře paláce Dunaj na Soukenném náměstí.

Pohotovostní služba je určena pacientům v případě náhlé změny zdravotního stavu mimo pravidelnou ordinační dobu zubního lékaře. „Večerní pohotovostní služba v Libereckém kraji je nesmírně důležitá. Zajistit ji je ale velice obtížné. Již dříve jsme se opakovaně snažili oslovit zubní lékaře z Českolipska a Semilska, bohužel bez výsledku. Večerní zubní pohotovost v kraji tak bude provozovat společnost Liberecká dentální,“ uvedl Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Liberecký kraj zajišťuje v současnosti zubní lékařskou pohotovostní službu o víkendech a svátcích dvěma poskytovateli. Při náhlé bolesti zubů mohou občané využít ošetření v Krajské nemocnici v Liberci, kde služba funguje od 8 hodin do 13 hodin. Večerní zubní pohotovost zajišťuje Liberecká dentální v časech od 18 do 22 hodin.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zubař, pohotovost, Liberecký kraj, Liberec, Dunaj, Přemysl Sobotka, Krajská nemocnice Liberec, okres Česká Lípa, okres Semily

Večerní zubní pohotovost bude v Liberci i v příštích dvou letech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.