Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pohotovost na Frýdlantsku zůstává i v novém roce v provozu

Lékařská pohotovostní služba na Frýdlantsku zůstává i v novém roce zachována. Změny v Nemocnici Frýdlant, která už před Vánoci přestala poskytovat akutní 24hodinovou péči včetně té chirurgické, se jí nedotkly. Pohotovost najdou pacienti v budově polikliniky naproti nemocnici v prostorách plicní ambulance. Péči zajišťují místní praktičtí lékaři a specialisté a lékaři Krajské nemocnice Liberec.

Pohotovost je otevřena ve všedních dnech od 18:00 do 21:00, v pátek už od 17:00. O víkendech a svátcích slouží lékaři od 09:00 do 18:00. Zajištění lékařské pohotovostní služby převzala Krajská nemocnice v Liberci už od 1. července loňského roku. Soukromá Nemocnice Frýdlant ze skupiny EUC (dříve Euroclinicum) totiž kvůli nedostatku lékařů smlouvu s Libereckým krajem vypověděla.

Liberecký kraj v současné době jedná s vlastníky nemocnice o jejím odkoupení. Nemocnici by chtěl převzít do půl roku a obnovit tam i 24hodinovou péči. „Ten proces by měl být co nejrychlejší," řekl již dříve liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Nemocnici Frýdlant koupila firma EUC v roce 2013. O dva roky později kvůli nedostatku lékařů uzavřela lůžkové interní oddělení a přeměnila ho na lůžka následné péče. Od dubna 2016 přestala ve Frýdlantu fungovat akutní interní ambulance a nemocnice od té doby zajišťovala jen pohotovostní službu. S tou skončila v červnu a před Vánoci skončila i akutní chirurgie.

Ještě před pěti lety mělo zařízení 126 lůžek, dnes jich zůstává 80. Z toho je ale 35 akutních, včetně lůžek JIP. Nemocnice chce nabízet jen plánované operace. Tomu ale zatím brání uzavření operačních sálů kvůli nedávné otravě krve u devíti operovaných pacientů. Příčiny přitom zatím nejsou jasné.

Autoři | Foto Nemocnice Frýdlant

Štítky zdraví, pohotovost, Frýdlantsko, nemocnice, lékař, Nemocnice Frýdlant, Krajská nemocnice Liberec, Vánoce, Liberecký kraj, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj, nový rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohotovost na Frýdlantsku zůstává i v novém roce v provozu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.