Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Problém pro frýdlantskou nemocnici. Nemůže provádět ortopedické operace

Soukromá nemocnice Frýdlant ze skupiny EUC nemůže nabízet jednodenní ortopedické operace, neuspěla ve výběrovém řízení. Pacienti teď musí na operace, jako jsou třeba artroskopie kolene, do Liberce nebo jiných nemocnic. Do konce loňského roku platily pojišťovny ročně ve Frýdlantu 300 ortopedických operací, kvůli změně typu smlouvy musela ale nemocnice absolvovat nové výběrové řízení. Neuspěla.

„Ve výběrovém řízení jsme ke svému překvapení neuspěli, podle dostupných informací byl proti zástupce Libereckého kraje a některé zdravotní pojišťovny, zástupce ortopedické společnosti se hlasování zdržel. Ortopedickou péči ve frýdlantském výběžku poskytujeme již mnoho let. A to jak ambulanci dva dny v týdnu, tak i potřebnou operativu," komentoval výsledky výběrového řízení ředitel Nemocnice Frýdlant Jiří Madar. Ukončení operací může podle něj znamenat také uzavření ortopedické ambulance.

Otrava krve

Frýdlantská nemocnice zajišťuje péči pro 24 tisíc obyvatel Frýdlantského výběžku. Loni v létě ale přestala kvůli nedostatku lékařů poskytovat lékařskou pohotovostní službu. Před Vánoci ukončila i akutní chirurgickou péči. Na konci listopadu musela navíc zcela zastavit operace kvůli uzavření operačních sálů v souvislosti s otravou krve u devíti operovaných pacientů. Nikdo z nich nezemřel, posledního propustili z nemocnice na počátku ledna. Příčiny zatím nejsou jasné, policie případ stále vyšetřuje. Přesto mohla nemocnice 12. února znovu začít operovat.

Jednodenní chirurgie

Nemocnice chce nabízet jednodenní chirurgii s personálním 24hodinovým zajištěním lékařské i sesterské péče. V režimu jednodenní chirurgie jsou někteří pacienti přijati, operováni a propuštěni domů během téhož dne, někdy zůstávají po operaci v péči na lůžku do druhého dne. V současné době ale Liberecký kraj vyjednává s vlastníky o odkoupení nemocnice. Zařízení i péči pro pacienty z regionu by měla v polovině roku převzít Krajská nemocnice Liberec, obnovit tam pak plánuje i 24hodinovou péči.

Autoři | Foto Nemocnice Frýdlant

Štítky nemocnice, Frýdlant, EUC, ortopedie, výběrové řízení, Nemocnice Frýdlant, Liberec, Liberecký kraj, pacient, Krajská nemocnice Liberec, Vánoce, Frýdlantský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problém pro frýdlantskou nemocnici. Nemůže provádět ortopedické operace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.