Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na řešení problémů s drogami, alkoholem i tabákem dá kraj až pět milionů

Rada Libereckého kraje na svém posledním jednání odsouhlasila plán protidrogové politiky až do roku 2022. V ideálním případě dá na řešení problémů s drogami, alkoholem, tabákem i hazardem pět milionů korun.

„Kraj se věnuje boji proti drogám a ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek dlouhodobě. Plán protidrogové politiky zpracováváme vždy na tříleté období,” řekl náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Každý rok navíc 300 tisíc

Plán tak platí až do roku 2022. „Na omezení vlivu omamných látek na zdraví obyvatel dáme celkem 4 100 000 korun. V případě, že porostou daňové příjmy kraje, můžeme navýšit dotaci každoročně o 300 tisíc, takže v optimálním případě může jít na drogovou prevenci do roku 2022 až 5 milionů korun,“ dodal.

Hlavním úkolem plánu je nabídnout institucím, organizacím a občanským společnostem možnost připojit se ke krajské protidrogové politice. Kraj podpoří služby prevence, léčby a resocializace a služby snižování rizik užívání návykových látek.

Spolupráce s institucemi

Dokument vytvořil kraj ve spolupráci s příslušnými orgány obcí, poskytovateli odborných adiktologických a navazujících služeb, zástupci státních a nestátních institucí ze zdravotní, sociální a školské oblasti, zástupci represivních složek a justice a zástupci komerční oblasti věnující se drogové problematice. „Na tvorbě plánu se podílela i krajská protidrogová komise,” dodal mluvčí kraje Filip Trdla.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky drogy, Liberecký kraj, tabák, alkohol, hazard, protidrogová politika, politika, Pavel Svoboda

Na řešení problémů s drogami, alkoholem i tabákem dá kraj až pět milionů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.