Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Iceland prodával řízky s plastem, veterináři nařídili stažení

Veterináři nařídili stáhnout mražené obalované kuřecí řízky z Německa od výrobce Mantos International Food, zjistili se v nich úlomky tvrdých plastů. Novináře o tom informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Kolik jich je v oběhu a kolik se jich prodalo, veterináři neví. Letos a loni byly k dostání v řetězci Iceland.

"Do české tržní sítě se produkt dostal prostřednictvím firmy Iceland Czech - Iglu s.r.o., která jej nabízela ve svých prodejnách zejména v Praze, Pardubicích a Říčanech. Spotřebitelé, kteří si mražené kuřecí řízky koupili bez ohledu na datum nákupu, je mohou vrátit v místě prodeje," uvedl Vorlíček. Potravina měla originální název Iceland 60 Crispy Chicken Dippers, prodávala se pak v balení po více než kilogramu.

Informace o závadné potravině se veterináři dozvěděli z Velké Británie prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. "Mražené obalované řízky byly sice vyrobeny v Německu, ale pro britskou společnost Iceland Foods, která je distribuovala do dalších zemí včetně ČR. Po oznámení informace SVS neprodleně rozhodla o stahování zmíněného výrobku z české tržní sítě, které se týká všech prodaných produktů tohoto označení bez časového omezení," dodal mluvčí.

Místem určení zásilky byl sklad v Dašicích v Pardubickém kraji, odkud pak řízky putovaly do prodejen řetězce v Praze, Pardubicích, Hostivici a Říčanech. "Ve zmíněném skladu se podařilo zachytit a pozastavit poslední zásilku, která obsahovala 240 kusů balení drůbežích řízků o celkové váze téměř 260 kilogramů," uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto svscr.cz

Štítky ČR, Německo, potraviny, zdraví, Iceland, řízky, Island, řízek, veterinární lékař, Státní veterinární správa České republiky, Praha, Pardubice, Iceland Czech a.s., Velká Británie, Česko

Iceland prodával řízky s plastem, veterináři nařídili stažení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.