Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Liberci vyroste další heliport. Záchranka ho využije na noční přistávání

Výstavbu nového heliportu pro noční přistávání vrtulníku plánuje liberecká záchranka. Vyrůst by měl nedaleko sídla ZZS LK u libereckého letiště. Potřebné pozemky poskytne za více než čtyři miliony korun město Liberec. Heliport v nemocnici sice také má heliport na noční přistávání, ale vrtulník se pak z něj nemá kam vrátit.

Nejbližší vhodný heliport je tak až v pražské střešovické nemocnici. „Moderní heliport v Krajské nemocnici Liberec sice umožňuje přistávání v noci, ale vrtulníky tam nemohou parkovat a nemají se odtamtud kam vrátit,“ vysvětlil náměstek primátora pro technickou správu majetku Tomáš Kysela.

Město tak záchrance prodá pozemky u letiště za 4 192 650 korun. Ty pak kromě heliportu využije i na rozšíření svého zázemí. Prodej ale ještě musí schválit zastupitelé.

Prodej pozemků je nutný, protože podle nového občanského zákoníku by se přístavba, jakou plánuje ZZS, měla budovat na pozemku vlastníka budované stavby. „Liberecký kraj, jako zřizovatel zdravotnické záchranné služby, se na nás proto obrátil s žádostí o prodej jak zastavěných pozemků, tak i dalších přilehlých parcel nutných ke stavbě a obslužnosti plánované letecké základny,“ uvedl již dříve Kysela.

Autoři

Štítky Liberec, pozemek, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci vyroste další heliport. Záchranka ho využije na noční přistávání  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.