Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Libereckém kraji přetrvá epidemie chřipky na Semilsku

Nemocných s akutními respiračními chorobami v Libereckém kraji za poslední týden ubylo jen nepatrně. Před týdnem jich na 100 tisíc obyvatel bylo 1499, nyní o tři méně. Nejhorší je situace na Semilsku. Novinářům to dnes řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

"Lze to hodnotit jako lokálně pokračující chřipkovou epidemii," uvedla Balašová. Nejvíce nemocných za poslední týden přibylo mezi seniory, školními dětmi a mladými lidmi. V nemocnici v Jilemnici zůstává zákaz návštěv na všech odděleních, v semilské nemocnici platí zákaz jen pro část oddělení následné ústavní péče.

Vysoká nemocnost je také na Českolipsku. "Je na spodní hranici epidemického prahu, asi 1600 případů," uvedla mluvčí. Českolipská nemocnice doporučuje, aby pacienty nechodili navštěvovat lidé, kteří mají rýmu, kašel nebo zvýšenou teplotu.

Nemocnost v Libereckém kraji je výrazně nad celostátním průměrem. V celé zemi na 100 tisíc obyvatel připadá 1229 nemocných, to je o 4,28 procenta méně než před týdnem.

Od začátku chřipkové sezony bylo v Libereckém kraji laboratorně potvrzeno 34 případů chřipky, převládá vir typu A. Kmen B byl zjištěn v devíti případech. Závažný průběh měla nemoc od začátku sezony u pěti pacientů, z toho u jednoho v tomto týdnu. Od začátku sezony zemřel v Libereckém kraji jeden člověk, který onemocněl chřipkou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, okres Semily, chřipka, Krajská hygienická stanice, Liberec, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji přetrvá epidemie chřipky na Semilsku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.