Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidí s respiračními nemocemi a chřipkou mírně přibylo

Lidí s respiračními nemocemi v Libereckém kraji mírně přibylo, na Semilsku nadále přetrvává lokální epidemie. V kraji je aktuálně 1516 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což je nárůst o 1,34 procenta. Novinářům to dnes řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

Nemocnost v Libereckém kraji je výrazně nad celostátním průměrem. V celé zemi na 100.000 obyvatel připadá 1242 nemocných. Nejvyšší nemocnost v kraji je stále na Semilsku. "Je to kolem 2000 případů na 100 tisíc obyvatel," řekla Balašová. Za epidemický práh hygienici považují 1600 až 1700 nemocných na 100.000 obyvatel. V nemocnici v Jilemnici zůstává zákaz návštěv na všech odděleních.

Od začátku chřipkové sezony bylo v Libereckém kraji laboratorně potvrzeno 46 případů chřipky, stále převládá vir typu A. Kmen B byl zjištěn v 13 případech. Závažný průběh měla nemoc od začátku sezony u pěti pacientů, v tomto týdnu nepřibyl žádný případ. Od začátku sezony zemřel v Libereckém kraji jeden člověk, který onemocněl chřipkou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemoc, chřipka, Liberecký kraj, okres Semily, Krajská hygienická stanice, Liberec, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidí s respiračními nemocemi a chřipkou mírně přibylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.