Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zubní pohotovost v liberecké nemocnici rozšíří ordinační dobu

Rozbolel vás o víkendu zub a nejde vydržet do pondělka? Od července se vám možná uleví, zubní pohotovost, která funguje v liberecké krajské nemocnici, totiž rozšíří ordinační dobu. Zatímco teď to bylo pouze do 12 hodin, od začátku prázdnin se rozšíří až do 15 hodin. Večer pak stále funguje pohotovost v paláci Dunaj.

Liberecká pohotovost je jediná v celém kraji. Krajský úřad sice vyhlásil výběrové řízení, do něj se ale nikdo nepřihlásil a tak tuto funkci supluje nemocnice. „V únoru 2016 jsme vyhlásili dvě veřejné zakázky malého rozsahu pro zajištění denní zubní pohotovostní služby pro oblast Českolipska a Semilska. Ve veřejné zakázce jsme nabídli lékařům možnost sdružit se do společnosti, která by umožňovala vykonávání pohotovosti v jejich ordinacích. Nikdo ale možnosti nevyužil, a protože nebyla žádná nabídka učiněna, obě zakázky byly zrušeny,“ popisuje Petr Tulpa, radní Libereckého kraje pro zdravotnictví.

Rozšíření pohotovosti v liberecké nemocnici ale bude něco stát. Rada kraje na ni schválila dotaci 690 tisíc korun. „Uvedené finanční prostředky budou nemocnici poskytnuty jako vyrovnávací platba na základě pověření služby v obecném hospodářském zájmu a uzavřené smlouvy. Situaci jsme také projednali se zástupci oblastních sdružení České stomatologické komory. Jimi bylo prozatím přislíbeno, že na Českolipsku a Semilsku bude i nadále fungovat dosavadní systém rozepisování jednotlivých lékařů do služeb, a to paralelně s pohotovostí v KNL,“ doplňuje Petr Tulpa. V okrese Semily a Česká Lípa se dají postupně očekávat výpadky lékařů z pohotovostních služeb, protože vzhledem k jejich věku se chystají ukončit praxi a není za ně náhrada.

Ordinační doba zubní pohotovosti (platné od 1. 7. 2016)

  • Soboty, neděle, svátky – od 8.00 do 15.00 hodin – Krajská nemocnice Liberec, přízemí budovy LDN, od 18.00 do 22.00 hodin pak pokračuje zubní pohotovost zajištěná Libereckou dentální s. r. o., Soukenné nám. 121/1, budova Dunaj – 4. patro, Liberec 1.
  • V okrese Semily a Česká Lípa se v době od 8.00 do 12.00 hodin budou střídat zubní lékaři ve svých ordinacích. Uvedený rozpis lékařů je zveřejňován na obvyklých místech a na webových stránkách odboru zdravotnictví KÚ LK.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Krajská nemocnice Liberec, Dunaj, lékař, Petr Tulpa, okres Česká Lípa, okres Semily, Česká Lípa, Semily, Česká stomatologická komora, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zubní pohotovost v liberecké nemocnici rozšíří ordinační dobu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.