Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji přetrvává chřipková epidemie, počet nemocných ale klesl

V Libereckém kraji přetrvává chřipková epidemie, i když za poslední týden nemocnost klesla zhruba o pět procent. Na 100 tisíc obyvatel připadá 1815 lidí s akutními respiračními nemocemi.

"Pokračuje epidemie akutních respiračních nemocí s významným podílem chřipkové viru," sdělila mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

V průměru za celou republiku nemocnost klesla o 12,1 procenta na 1562 případů na 100 tisíc obyvatel. "Nad celorepublikovým průměrem jsou všechny okresy Libereckého kraje. Na Liberecku nemocnost klesla o 13 procent, jinak jsou změny spíše kosmetické," uvedla Balašová.

Nejvyšší nemocnost je i přes pokles nadále na Liberecku, na 100 tisíc obyvatel připadá 1961 případů. Nejnižší je na Jablonecku, kde je 1657 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce onemocnění podobných chřipce je na Semilsku, na 100 tisíc obyvatel připadá 267 případů.

Za poslední týden stoupl v kraji o 21 na 106 počet laboratorně potvrzených případů chřipky, ve všech případech šlo o typ A. Od začátku chřipkové sezony v souvislosti s chřipkou zemřeli tři lidé, za poslední týden nikdo nepřibyl.

Hygienici nadále doporučují, aby lidé omezovali návštěvy nemocných. Zákaz návštěv platí v nemocnicích v Liberci, Jablonci nad Nisou, Turnově, Semilech a Jilemnici. Částečný zákaz má i nemocnice ve Frýdlantu, návštěvy nesmí za pacienty na jednotku intenzivní péče a na stanice dlouhodobé ošetřovatelské péče. Českolipská nemocnice striktní zákaz nevydala, pouze doporučení, aby lidé návštěvy pacientů zvážili.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, nemoc, chřipka, návštěva, Liberec, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Frýdlant, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji přetrvává chřipková epidemie, počet nemocných ale klesl  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.