Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Inspekce nakoupila v Ohrazenicích nebezpečný spalovač tuků

O tom, že i na českém trhu můžete nakoupit spalovače tuků se zakázanými látkami, se před nedávnem přesvědčili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Ti v Ohrazenicích u Turnova nakoupili spalovač AMIX GuggulLean, který rozhodně neobsahuje povolené látky.

Rozbor odhalil v balení přítomnost látek dehydroandrostenedion a progesteron. První jmenovaný je anabolický steroid, který je v seznamu zakázaných látek a metod dopingu pro rok 2013. Látka může způsobovat poruchy srdečního rytmu, akné, snížení HDL cholesterolu či podporu nárůstu nádoru prsu u žen a karcinomu prostaty u mužů.

Progesteron, který se v balení také objevil, je ženský pohlavní steroidní hormon. Léčivé přípravky s jeho obsahem se používají výhradně na lékařský předpis.

Balení tohoto spalovače inspektoři odhalili v obchodě Josefa Bukvice v Ohrazenicích u Turnova. AMIX GuggulLean s číslem šarže L106#010813, který měl prodejce v obchodě, inspekce označila jako nebezpečný.

Štítky Ohrazenice, Turnov, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce nakoupila v Ohrazenicích nebezpečný spalovač tuků  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.