Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Inspekce zakázala thajskou kávu. Podporovala erekci

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala prodej dalšího dováženého výrobku. Na českém internetu se před nedávnem objevila instantní thajská káva Instant Coffee Mixed. Podle rozboru nápoj obsahoval sildenafil, tedy přípravek podporující erekci. Ten přitom nesmí být v potravinách.

"Sildenafil je látka, jejíž použití není příslušnou legislativou v potravinářství povoleno a využívá se zejména v léčivech na podporu mužské erekce. Nevědomé požití této látky může způsobit závažné zdravotní komplikace kardiakům a lidem s vysokým krevním tlakem," popsal mluvčí Státní zemědělská a potravinářská inspekce Pavel Kopřiva. Ten dodává, že rozbor v kávě prokázal 39,4 miligramů látky na jeden sáček. 

Výrobek navíc obsahoval laktózu, což je silný alergen a distributor je povinen na výrobku vyznačit jeho přítomnost. Na obalu však nebyla o laktóze ani zmínka. "Z uvedených důvodů nelze potravinu považovat za bezpečnou, inspekce proto neprodleně nařídila její stažení z tržní sítě," doplnil Pavel Kopřiva. 

Štítky inspekce, szpi, káva, erekce, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce zakázala thajskou kávu. Podporovala erekci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.