Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice v Jablonci pacientům radí, ať na převazy chodí jinam

Pacienti chirurgické ambulance v nemocnici v Jablonci nad Nisou si stěžují, že musejí čekat na ošetření delší dobu než dříve. Zejména lidé přicházející na převazy jsou v čekárně i tři až čtyři hodiny. Nemocnice delší lhůty odůvodňuje tím, že ji v poslední době vyhledávají častěji pacienti ze Semilska i Liberecka.

Těm, kdo nemá akutní problém, proto v ambulanci radí, aby ošetření vyhledali jinde. Novinářům to řekl ředitel nemocnice Vít Němeček. "Doporučujeme jim, když mají třeba přijít na převaz nebo kontrolní snímek, aby využívali i ambulance mimo nemocnice. Ve městě jsou tři, dvě z toho na poliklinice a jedna v Mšeně," uvedl Němeček. Zdůraznil ale, že jde jen o doporučení. "Nestalo se, že bychom někoho neošetřili," dodal.

Podle ředitele jsou při výkonech limitovaní smlouvami se zdravotními pojišťovnami, přesto nemocnici počet ošetřených na chirurgické ambulanci každoročně roste. Loni jich bylo 15.192, což je skoro o 500 více než v roce 2012. Letos v ambulanci za necelých devět měsíců ošetřili přes 12.200 pacientů, denně jich je kolem 120. "Minulý týden jsme jich měli i 150," zmínila lékařka Dita Šimečková. V ambulanci pracují stabilně dva lékaři, další vypomáhají. Největší nápor bývá v pondělí.

Možnost využít jiné ambulance ve městě se dozvídají pacienti přímo v nemocnici, odezva ale zatím není moc velká. "Říkají, že si počkají. Na jednu stranu je to potěšující, na druhou se jim čekání prodlužuje," uvedla staniční sestra ambulance Lenka Maryšková. Podle Šimečkové při ošetření mají přednost pacienti přivezení záchrannou službou a další akutní případy, lidé přicházející s bolestmi břicha či krvácejícími ranami.

Jablonecká nemocnice není jediná v kraji, která má problémy s dlouhými čekacími dobami v chirurgické ambulanci. Obdobné je to například i v krajské nemocnici v Liberci.

Napsala ČTK

Štítky nemocnice, pacient, Jablonec nad Nisou, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, Vít Němeček, okres Semily, Krajská nemocnice Liberec, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jablonci pacientům radí, ať na převazy chodí jinam  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.